Engineering

Vulhopper

Wat als je containers geautomatiseerd wil laten vullen tot een bepaald gewicht? Dat was het uitgangspunt van het project voor een van onze klanten uit de petrochemie in Antwerpen. Het resultaat was een geautomatiseerde Vulhopper-installatie, een toren die dienst doet als trechter om containers (bins) te vullen met gebruikte, verontreinigde catallist uit een reactor.

Contacteer ons
Vulhopper

Werking

De toren zelf is opgebouwd uit 3 afzonderlijke trechters, een vultrechter, een weegbunker en een storttrechter. De vultrechter heeft een volume van meerdere bins en wordt continu bijgevuld met een kraan met knijpbak. Deze vultrechter zal de weegbunker vullen tot deze een gewicht van 1500 kg bevat door de klep onderaan te openen.

De weegbunker is voorzien van een weegsysteem en zal aan de vultrechter doorgeven wanneer deze de klep moet sluiten om de nodige 1500 kg zo dicht mogelijk te benaderen. De weegbunker is bovendien voorzien van een zelflerend systeem. Het sluiten van de vultrechter duurt namelijk enkele seconden. Het systeem zal bij elke vulbeurt leren en telkens beter worden in het bepalen vanaf welk gewicht gestart moet worden met het sluiten van de vultrechter om het gewenste gewicht te bekomen. Dit zorgt ervoor dat het systeem de bins tot 1500 kg kan vullen en dat tot op 5 kg nauwkeurig.

Zodra de weegbunker 1500 kg bevat en de vultrechter gesloten is, zal de weegbunker openen waardoor de catallist naar de storttrechter valt. Die laatste zal de catallist netjes naar de bin leiden.