Engineering

Geautomatiseerde palletshuttle

Onze klant had problemen met hun bestaande palletshuttles die niet naar behoren werkten. Daardoor moest men vaak manueel te werk gaan, wat erg tijdrovend is. Het doel van dit project was dan ook om een verbeterde versie van de bestaande shuttles te ontwikkelen en dit voornamelijk op het vlak van positionering.

Bij aanvang van het project zijn we ter plaatse in het magazijn gaan kijken om verschillende zaken op te meten en de details in kaart te brengen. Vervolgens werd een digital twin van de bestaande magazijnomgeving opgesteld waarbij de focus lag op het netwerk van de rails. Hierna werd een nieuw principe van de palletshuttle uitgewerkt die past op de bestaande rails. 

Caden nam binnen dit project de conceptuitwerking en de mechanische engineering op zich. De sturing via sensoren gebeurde in samenwerking met onze klant. Tussentijds werd er geregeld teruggekoppeld naar onze klant, waarbij op bepaalde momenten een design review in Virtual Reality plaatsvond. Op die manier kreeg de klant het beste zicht op de voortgang van het project.

Contacteer ons
Geautomatiseerde palletshuttle