Consulting

Betonmatrijs

Anders Beton kwam aankloppen bij Caden naar aanleiding van een tekencapaciteitstekort. Ze zochten een partij voor de engineering van een betonmatrijs.

De engineeringafdeling van Anders Beton tekende oorspronkelijk met AutCAD Revit. Aangezien hun opzet de creatie van verschillende configuraties was, een kolfje naar de hand van SolidWorks, gingen we na enig overleg de uitdaging aan om hun vraag op te lossen met dit programma dat ons het meest vertrouwd is. De zeer hoge eisen en zeer gedetailleerde engineering nam 3D CADWORKS met beide handen aan. Om de samenwerking te versterken, werd er zelfs getekend op locatie. Een mooie synergie tussen 3D CADWORKS als CAD-specialist en Anders Beton als betonspecialist.

Het eerste resultaat van deze samenwerking was de volledige engineering van de betonmatrijs en de werkhuistekeningen. Tijdens de samenwerking groeide bij Anders Beton de interesse in het kunnen van SolidWorks. Sterke eigenschappen van SolidWorks zijn dat het programma alles heel bespreekbaar en duidelijk maakt en het is ideaal om snel beeldmateriaal te creëren als basis voor vergaderingen. In dit geval konden we letterlijk in de matrijs kruipen om de heikele punten op te lossen.

Anders Beton raakte overtuigd van de capaciteiten van SolidWorks, kocht het programma aan via onze leverancier en wij mochten de opleiding verzorgen. Na een basistraining in groep volgde een vervolgtraining op maat. Door de eerdere samenwerking wisten we precies wat ze nodig hadden om zelf optimaal van start te gaan met het softwarepakket.

Een mooie case die getuigt van het hoger doel van 3D CADWORKs, namelijk bedrijven naar een hoger niveau tillen met engineering, al dan niet gecombineerd met opleidingen.

Contacteer ons
Betonmatrijs