Productdesign

Rombit - Charging Rack

Voor Rombit ontwikkelde Caden een Charger Rack om hun veiligheidswearables efficiënt te kunnen opladen.

Contacteer ons
Rombit - Charging Rack

Rombit – fabrikant van de slimme veiligheidsarmbanden Romware – kwam naar ons met de vraag om een laadoplossing te ontwikkelen voor hun wearables. Momenteel is elke werknemer verantwoordelijk voor het opladen van zijn eigen wearable. In sommige bedrijven neemt de werknemer zijn wearable mee naar huis en in andere bedrijven worden deze op het bedrijf opgeladen. Dit geeft soms absurde taferelen van tafels waarop 100 van deze wearables via verschillende stekkerblokken in het stopcontact zitten.

Onze oplossing was een Charging Rack: een modulair schuivensysteem dat in gestandaardiseerde 19 inch racks past. De eindklant bestelt het aantal schuiven dat hij nodig heeft om alle wearables van het bedrijf te kunnen opladen en ook de nodige racks om deze schuiven in te plaatsen. Elke schuif doet dienst als een op zichzelf staand laadsysteem voor 30 wearables.

Ontwerp

Tijdens het ontwerpproces werden verschillende configuraties uitgetest om een zo efficiënt mogelijke manier te vinden om de wearables in de schuif te plaatsen. Hiervoor werden ook enkele concepten deels ge-3D-print om na te gaan of deze nog in de schuiven passen en nergens tegenaan botsen. Uiteindelijk bleek 30 wearables het ideale aantal te zijn, rekening houdend met de afmetingen van de schuif en alle elektronische componenten die ook een plaatsje moesten krijgen, zoals een power supply, bekabeling en printplaatjes.

Prototypes

Na een eerste heel ruw prototype, werden 5 schuiven afgewerkt als nulversie. Van deze 5 schuiven werd 1 opgestuurd naar een keuringsinstantie, terwijl de overige over enkele bedrijven wereldwijd verspreid werden om te testen. Met de feedback die hieruit voortkwam – zowel van Rombit zelf als van hun klanten – werd een redesign uitgevoerd. Van deze redesign werd vervolgens een eerste productiebatch van 50 stuks geproduceerd.